Hvem er best på hundestell i Amundsen Race 2010?

I løpet av det 400 km lange løpet som starter fredag 19. mars i Östersund/Sverige skal det kåres en vinner av prisen ”Best Dog Care”. Alle startende i løpet har mulighet for å stikke av med seieren, som belønnes med en pall (20 sekker à 15 kg) – Sportsmans Pride Professional Formula. Alle de nominerte vil bli nominert av Amundsen Race veterinærteam.

Resultater fra Amundsen Race 2010 finner du under Hundekjøring.

Sportsmans Pride stillte opp som sponsor av prisen ”Best Dog Care Award” på årets Femundløp som også var NM i langdistanse og prøve-VM. Her var det Ronny Frydenlund fra Brummunddal som mottok denne. Ronny stiller også til start i Amundsen Race den 19. mars.

Nå er det arrangøren av Amundsen Race (www.amundsenrace.com) , som har satt enda større fokus på hundehold i årets løp. Det er fra i år innført en 3 timers obligatorisk hvile på første sjekkpunkt Ljungdalen i tillegg til 6 timer på Tänndalen og 4 timer på Grövelsjön. Utover dette kan kjørerne legge inn så mye hvile som deres hunder behøver for å gjennomføre løpet. Sportsmans Pride i Norge og Sverige deler på å gi denne prisen i dette løpet da arrangementet er et samarbeid mellom de to skandinaviske landene. Prisen vil bli delt ut på banketten til Amundsen Race av Norske Team Sportsmans Pride’s Per Mjærum. Per vil selv være blant deltagerne i årets 420 km lange løp som førstegangskjører.

På hvert sjekkpunkt blir kjørerne og hundene observert nøye og veterinærene stryker kjørere ut fra listen for hvert minste overtramp mot kriteriene.

Dette er en høyt verdsatt pris blant hundekjørerne i langdistansesledehundløp. For mange veier denne prisen mer enn en gullmedalje.

Team Sportsmans Pride (Norge) stiller på starttreken med: Petter Arnesen (www.swifthuskies.no) og Per Mjærum (www.jeppedalen.no).