Femundløpet 2010

Team Sportsmans Pride med flere kjørere inn blandt topp 10 i NM i langdistanse!

Femundløpet gikk av stabelen 3. – 11. februar for 21. gang, og det var en rutinert og entusiastisk gjeng i Femundløpets Venner som sørger for at løpet ble en minneverdig opplevelse for publikum, kjørere, sponsorer og støttespillere i år igjen. Det er rekordstor deltagelse, og mer enn 170 kjørere og deres 1.600 hunder sto på startstreken i løpet av torsdag 4. og fredag 5. februar. I tillegg til at årets løp var prøve-VM skulle det kåres en Norgesmester i langdistanse i den lengste klassen (F-600).

Alle fra Team Sportsmans Pride stod på startstreken i den lengste klassen F-600! (Trond Ørslien, Atle Bjerke, Per Mjærum, Petter Arnesen og Petter Swift)

Løypa var lagt om litt fra tidligere år, og noen sjekkpunkter hadde forsvunnet ut, mens nye hadde kommet inn. Løpet startet i tradisjon tro på Røros og fortsatte til Tufsindalen. Deretter skulle kjørerne sette kursen mot Drevsjø, og sjekkpunktet ved Drevsjø Samfunnshus. De fortsatte så til Søvollen, for deretter å kjøre mot Tynset. Det lange løpet kjørte så en runde opp til Grimsbu med en egen sløyfe i Folldalsfjellene før de satt kursen mot løpets siste sjekkpunkt – Tolga. Her møttes begge klassene for en obligatorisk hvilepause før de la ut på den 100 km lange siste etappen mot mål på Røros. Startområde, alle sjekkpunker og målområde var meget publikumsvennlige – her fikk man se kjørerne og deres hunder på nært hold!

Underveis i løpet fikk kjørerne og deres hund bryne seg på dårlige spor, plumpt føre, snøstorm og temperaturer ned mot -30. Trond Ørslien og Petter Arnesen startet godt ut og holdt seg hele tiden i toppsiktet av resultatlisten, Per Mjærum og Petter Swift hadde god kontroll under hele løpet og var hele tiden med i kampen om å plassere seg blant topp 15 av de totalt 50 startende. Atle Bjerke måtte dessverre bryte løpet på Drevsjø sjekkpunkt pga syke hunder.

.

Team Sportsmans Pride fikk følgende plasseringer i årets Femundløp:

5 plass: Trond Ørslien
6 plass: Petter Arnesen
12. plass Per Mjærum (10 plass i NM)
19. plass Petter Swift (15 plass i NM)

.

Sportsmans Pride sponset prisen ‘Best Dog Care’

Prisen for ‘Best Dog Care’ velges ut fra de kriteriene som ligger til grunn for veterinærenes undersøkelser og vurderinger. Innspill fra veterinærene vil veie tungt og ligge til grunn for tildelingen av denne prisen. Sportsmans Pride stillte opp som sponsor av en pall Professional Formula 30/20 (24sekker á 15kg) til den hundekjøreren som mottok prisen «Best dog care» i F600 klassen i 2010.

Femundløpet satt stor pris på initiativet fra Sportsmans Pride hvor det ble rettet fokus på god dyrevelferd underveis i et langdistanseløp er viktig for arrangøren. Derfor er det bra at aktører i markedet er med på å gjøre det lønnsomt og prestisjefyllt å stelle godt med hundene sine gjennom løpet, og gjennom hele året forøvrig.

Sjefsveterinær Ingrid Wiik Haugbjørg, og Geir Halvorsen fra Sportmans Pride, fikk æren av å dele ut denne prestisjetunge prisen. Prisvinneren skal bedømmes ut fra et grunnlag der det legges vekt på at kjøreren tar ansvar for egne og andres hunder. Hundene skal stelles godt under hele perioden løpet varer, og man skal være god til å vurdere, samt disponere hundenes krefter gjennom løpet. Prisen tildeles bare F 600-kjørere, og blir kun trukket ut av kjørere med en plassering mellom 15. plass og 1 plass..

– Når et spann presterer så godt at de får en slik plassering, er det en grunn for det. Det sier oss at hundene og kjøreren har gjensidig respekt for hverandre og et godt samarbeid, forteller Haugbjørg.

Prisen ble tildelt hundekjøreren fra Hamar – Ronny Frydenlund

Ronny Frydenlund kjørte over målstreken til en 13. plass i årets løps som også var prøve-VM og Norgesmesterskap i langdistanse. Jeg er helt målløs, dette betyr kjempemye for meg. Det er virkelig en ære, alle er så flinke til å ta seg av hundene sine, så dette er virkelig stort for meg. Det er ikke lett å ta seg av et stort spann når men er sliten selv, men jeg har gjort mitt aller beste kunne Ronny fortelle i sin takketale på banketten.