Verdensmester med Sportsmans’s Pride i NB klassen 600 km

FEMUNDLØPET 600 2011, VERDENSMESTERSKAP

av Trond Hansen og Siv Nordal

Vi er en familie på fire som har Siberian huskier, som vi bruker til å kjøre langdistanse. Etter å ha kjørt F400 to ganger med en 43. og en 19. plass som resultater, bestemte Trond seg for å prøve seg på F600 i år. Vi bor i Varteig i Sarpsborg, som er i feil del av landet for å drive med dette, så det blir en del ekstra innsats for å finne snø. Har også mye hjelp fra foreldrene våre til barnevakt under løpet for å få logestikken til å gå opp.

Vi har trent mye og det har gått med mye for. Etter at vi byttet til Sportman’s pride har vi ikke hatt noe mageproblemer i forbindelse med foring på noen hunder, og de er også glad i det som snacking.

Da vi ble enige med de andre som kjørte Siberian og melde oss på i NB klassen, ble det en intern kamp for oss i løpet. Det var seks renrasede spann til start i klassen.

Starten på F600 går i Røros sentrum og er en utrolig opplevelse. Det er et flott arrangement med masse hyggelig mennesker og mange felles hundevenner.

Hundene holdt en jevn og grei fart fra starten av, men de hadde en periode hvor Trond syntes de spiste for lite. Heldigvis fikk de i seg noe, også kom de seg etterhvert. Vi bruker tørrforet som snakking i snøen med en gang de kommer inn til et sjekkpunkt, og dette spiser de som regel selv om de er matleie.

Det var en del steder i løypa i år som det var litt lite snø, men ellers gikk det greit værmessig (nesten for varmt for våre) helt til vi kom til Folldal. Her blåste det opp til et skikkelig dårlig vær. Det var mange spann som venta det ut eller brøt her, men vår lederhund på snart 10 år dro Trond gjennom.

Herfra og inn klatret vi på resultatlista, og endte opp på en 23. plass totalt. Dette er vi kjempefornøyde med. Spannet ble også verdensmester i NB klassen, da vi var det beste renrasede spannet. Utrolig morsomt på første forsøk på F600. Nå er drømmen 100 mil i Finnmark om noen år.